село Крушаре
Област Сливен

Родословни дървета

Родовсловни дървета

Тук поместваме няколко родословни дървета изработени от деца в клуб “Роден край” по проект “ИНОВАЦИИ И ТРАДИЦИИ – РЪКА ЗА РЪКА 2”. Родословните дървета не са окончателни и подлежат на редактиране и допълване.

Иван Георгиев Шейтанов има трима сина – Георги, Митю и Симеон. Потомците на Георги и Митю са на една дърво, а на Симеон на отделно.

 

Потомци на Иван Георгиев Шейтанов

Потомци на Симеон Шейтанов

Потомци на Йордан Даскала

Неделчо Атанасов е останал кръгъл сирак и заминава по широкия свят да си търси късмета. Установява се в добруджанският край. Хванал се за ратай при заможен добруджанец, но … се залюбва за дъщеря му. Чорбаджията, не бил съгласен, дал зестра на дъщеря си и ги изгонил. Тогава, заедно със съпругата си Неделчо се завръща и установява в родното си село Крушаре.

Потомци на Неделчо Атанасов

Потомци на Милан Митев

Потомци на Колю Колев

Поместваме и родословното дърво на Момчов род /Момчоолар/. Това са наследниците на дядо Момчо, роден 1810 г. и през 1829 г. се заселва в с. Крушаре. Дядо Момчо има 7 сина и 1 дъщеря.

Атанас , Димо и Злати умират без поколение.

Петър е бил женен, но е починал млад. От брака си той има три дъщери, които майката взема със себе си, след като се омъжва повторно, в следствие на което следите се губят.

Дъщерята Йовка е била омъжена в с. Самуилово. Нямаме информация за нейните наследници към днешна дата.

Пейчо, Руси и Иван остават в с. Крушаре и за тях имаме събрано родословие, благодарение на събраната информация от покойният вече Спас Андонов – инициатор и организатор на първата родова среща, която ние попълнихме на около 90%. Тъй като дървото е огромно и навремето е изработено само за кръвните наследници на рода, не можем да го добавим в софтуер за родословие. Затова тук виждате наследници на 3 – те клона по отделно – на Пейчо, Руси и Иван – синове на дядо Момчо.

Тъй като информацията ни не е пълна, Ви молим, ако са ви известни факти и наследници на този род, които липсват на дървото, да споделите тази информация на имейл: momchoolar@abv.bg  Благодарим Ви!

Родословно дърво на Иван Момчев

Родословно дърво Пейчо Момчев

Родословно дърво Руси Момчев