село Крушаре
Област Сливен

В Деня на християнското семейство, в малкия салон на НЧ “Искра – 1929” – с. Крушаре, пет семейства празнуваха златни сватби.

По стар български обичай юбилярите бяха въведени в салона с обръч от лозови пръчки. Кмета на селото – Димо Станков се обърна към тях с думите: „Вашето семейство е символ на обич и взаимно разбирателство. Петдесет години съвместен живот в празник и делник, в радости и неволи, но винаги заедно, винаги един до друг. Те вдъхват вяра, че любовта и доброто не само съществуват, но и побеждават. Половин век Вие не позволихте буря да ви прекърши, нещастие да ви сломи, работа да ви умори. Днес можете да признаете пред деца и внуци, че с любимия човек и колибата е рай. Можете да ги посъветвате, че за да бъде щастлив човек, са му необходими много малко неща – хляб и дом, вода и огън, любов и свобода. И, разбира се, деца, които да осмислят всичко останало!

Последва подписване в регистъра на златните сватби, захранване с хляб и сол, а след това и с мед, връчване на поздравителен адрес, цветя и скромни подаръци… И не на последно място – вдигане на наздравица и „Горчиво“, поздрави от фолклорната певческа група, от пенсионерски клуб „Вечна младост”, много индивидуални изпълнения и, разбира се, хора

DSC02447

DSC00081

DSC02441

DSC00093

DSC00092

DSC02376